30. april 2020.30. apr 2020.
Danas postavljen dezinfekcioni tunel u Kovid ambulanti u Šapcu

Danas postavljen dezinfekcioni tunel u Kovid ambulanti u Šapcu

Danas je u Kovid ambulanti Doma zdravlja u Šapcu postavljen prvi dezinfekcioni tunel, koji je donirala firma Corten Art iza Šapca. Tunel, koji je inovatinovo rešenje ove firme, od velikog je značaja, kako za pacijente, tako i za zaposlene.

- Naš tunel raspršuje mikrodezificijens na odeću i obuću korisnika i, na taj način, ubija virus na potencijalnom prenosiocu. On će biti značajan i za kasniju upotrebu, kako bi se suzbile mikrobekterije i virusi, a posebno je koristan u jeku suzbijanja panedimije kovida19. Tunel je urađen od nerđajućeg čelika, mobilaranog tipa i elegantnog dizajna, tako da je velika potražnja za njim, kako u Srbiji, koja je naš prioritet, tako i u inostranstvu, istakao je Bojan Lolić, direktor firme Corten Art i dodao da je od ideje do realizacije proteklo je svega desetak dana.


Tunel je osmišljen u cilju prevencije i zaštite svih koji ulaze u Kovid ambulantu.

- Zahvaljujem na donaciji dezinfekcionog tunela koji će biti od velike koristi ne samo u vreme pandemije koronavirusom i ne samo pacijenata, nego i zaposlenih. Izuzetno nam je značajno što će ostati i po završetku pandemije kao dezinfekciono sredstvo prostora i doprineti smanjenju intrahospitalnih infekija u zdravstvenim ustanovama, istakla je dr Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac.


Ovo je još jenda u nizu donacija šabačkih firmi u vreme pošasti koja nas je zadesila.

- Zahvaljujem napoš firmi iz Šapca koja je napravila reprezentativan proizvod koji dokazuje da u Šapcu imamo sposobne i kvalitetne firme koje mogu da naprave proizvod za evropsko tržište, a sa druge strane, odgovorne komapnije koje u ovom vremenu, poštujući sve mere, rade. Zahvaljujem što je ova donacija stigla u Kovid ambulantu, gde je najpotrebija. Zahvaljujem svim šabačkim firmama koje su bile donatori u ovom periodu, Promeksu, Karton valu, Hemofarmu, Pentaksu, Abotu, svim kompanijama koje su pružile pomoć u zajedničkoj borbu protiv virusa i koje svojim primerom šire ideju zajedništva i odgovornog odnosa, promovisanja solidarnosti u trenucima kada je to najapotrebnije, istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.


Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa