23. februar 2018.23. feb 2018.
foto: TV Šabac

foto: TV Šabac

Štrajk upozorenja

Šabačka poslovnica Pošti Srbije jeste otvorena, kao i uvek u 8 časova, ali oni koji su potrebovali njene usuluge između 8 i 10 sati, nisu mogli da ih dobiju jer su zaposleni održali dvočasovni štrajk upozorenja. U istom vremenskom intervalu, 120 minuta, samo od 17 do 19 časova štrajkovaće i druga smena.
Sindikati pošta su izdali, tim povodom i zvanično saopštenje.

Dana, 20. februara, je na sednici Glavnog odbora odlučeno da se aktivira Štrajkački odbor Sindikata PTT Srbije i definisani su sledeći zahtevi:

Zbog kritičnog stanja u kome se nalaze naši zaposleni zbog niskih zarada koje su ispod svakog minimuma, tražimo od Vlade Republike Srbije hitne mere u cilju značajnijeg poboljšanja materijalnog položaja radnika Pošte;
Zahtevamo da Vlada hitno smeni v.d. direktora Preduzeća Miru Petrović zbog loše poslovne politike, katastrofalne kadrovske politike i vođenja Pošte u propast;

Na osdnovu prethodnog dopisa poslovodstvu i odluke Izvršnog odbora od 01.02.2018. godine, doneta je odluka da se ispred sedišta Preduzeća naredne nedelje održi Protest i javna konferencija za štampu pod nazivom “ISTINA O POŠTI“, kao prve štrajkačke aktivnosti.
Takođe je odlučeno da se podrže svi sindikati i sve njihove aktivnosti, koje idu u cilju poboljšanja materijalnog položaja naših radnika, a njihovi predstavnici će biti već sutra pozvani na dogovor o zajedničkom delovanju.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa