13. maj 2020.13. maj 2020.
Obnovljeno sećanje na Janka

Obnovljeno sećanje na Janka

Polaganjem venaca, kraj spomenika Janku Veselinoviću i njegovoj porodici u seoskom groblju u Glogovcu i prigodnom manifestacijom, danas je u ovoj mesnoj zajednici opštine Bogatić u Mačvi, održana tradicionalna kulturno-zabavna svečanost "Dani Janka Veselinovića" u specifičnim okolnostima, zbog delovanja korona virusa. Ujedno je obeležen i Dan škole, koja je ustvari odeljenje ove obrazovne institucije iz obližnje Crne Bare sa zajedničkim nazivom velikog mačvanskog i srpskog književnika, čuvenog pripovedača sela.

Na grandiozno Jankovo delo i kratak život, podsetili su glumac amater, istoimenog pozorišta u Bogatiću Branislav Ković, članovi pevačke grupe "Drina" iz Badovinaca i pevačka grupa Folklornog ansambla "Đido" , koju su činile: Mina Đukić i Ana Ković. Kroz prigodan program u režiji Kulturno-obrazovnog centra Bogatić i njegovog agilnog direktora Miloša Simića, sve prisutne je proveo Mladen Đurđević.
Tradicionalni književni konkurs koja nosi ime "Janko Veselinović",(Nagrada za istorijski roman) a ustanovili su je: Udruženje književnika Srbije i opština Bogatić, biće raspisan kasnije.

Danas su posle odgovarajuće crkvene molitve sveštenika Crkvene opštine Bogatić, u seoskom groblju,kraj spomen obeležja, gde počivaju Janko Veselinović, njegov otac Miloš, supruga i braća, položeni venci i odata pošta.
Sve u svemu, može se ustvrditi da ni u doba korona virusa, Mačvani nisu zaboravili Janka Veselinovića.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa