25. februar 2018.25. feb 2018.

Ministarstvo uputilo javni poziv opštinama za projekte vredne 320 miliona

BEOGRAD, 25. februara 2018. (Beta) - Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uputilo je danas opštinama i gradovima javni poziv za prijavu projekata koji će ove godine finansirati u potpunosti ili delimično, sa ukupno 320 miliona dinara.

Kako je saopštilo to ministarstvo, za podršku iz budžetskog fonda za lokalne samouprave gradovi i opštine mogu prijaviti tri vrste projekata, a javni poziv je otvoren do 15. marta.

Mogu konkurisati za projekte koji unapređuju kvalitet života građana i doprinose lokalnom ekonomskom razvoju i zapošljavanju – izgradnju i obnovu komunalne infrastrukture, školskih, predškolskih, kulturnih i sportskih objekata, kao i zgrada lokalnih ustanova, za uredjenje parkova, pijaca, trgova i rasvete, za koje je predvidjeno 256.147.000 dinara.

Za projekte koji doprinose bržem uvođenju e-Uprave i savremenih informacionih tehnologija radi unapređenja i modernizacija rada lokalnih uprava i boljeg pružanja usluga građanima, kao i tehničkih uslova za elektronsko povezivanje sa državnim i drugim organima i organizacijama, planirano je 48.027.000 dinara.

Gradovi i opštine mogu da konkurišu i za projekte obezbeđivanja adekvatnih prilaza javnim službama i ustanovama osobama sa posebnim potrebama, kao i pomoći lokalnim samoupravama u organizaciji kulturnih sportskih, turističkih i drugih manifestacija od posebnog značaja za gradjane, za koje je predividjeno 16.009.000 dinara.

Iz ministarstva su naglasili da prijavljeni projekti moraju imati svu potrebnu projektno-tehničku dokumentaciju i da lokalnoj samoupravi mogu biti odobrena sredstva po jednom zahtevu u toku kalendarske godine.

Iznos odobrenih sredstava ne može biti veća od 10 odsto ukupno opredeljenih sredstava za svaku od tri grupe projekata.

Javni poziv je objavljen u Službenom glasniku 14/2018, a sve neophodne informacije za učešće na javnom pozivu, javni poziv i potrebni obrasci mogu se preuzeti sa sajta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa