25. februar 2018.25. feb 2018.

Đorđević: Stereotipi i diskriminacija osoba sa invaliditetom ne treba da postoje

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je za unapredjenje života osoba sa invaliditetom ključno da se kao društvo izborimo protiv stereotipa i sprečimo diskriminaciju.

Đorđević je to rekao prilikom posete Društvu za dečju i cerebralnu paralizu na Novom Beogradu, gde je razgovarao sa predsednikom Sinišom Bukumirom i članovima srodnih društava iz Beograda i Srbije.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Đorđević je tom prilikom najavio promene zakona u cilju veće brige o osobama sa invaliditetom, ali i efikasnijeg rada.
On je kazao i da će biti urađena baza podataka svih osoba sa invaliditetom, kako bi ostvarile sva prava koja im po Zakonu sleduju, ali i istakao da će oni, koji ta prava budu zloupotrebljavali biti kažnjeni.

"Plan nam je da u ovoj godini, na svim većim raskrsnicama postavimo zvučne semafore i započnemo projekat koji podrazumeva rampe u svim državnim institucijama, školama, ustanovama, kako bi se time olakšao pristup svim osobama sa invaliditetom", rekao je ministar.

Ministarstvo je navelo i da aktivno saradjuju sa 33 Saveza osoba sa invaliditetom, a da je iznos ukupne socijalne pomoći, koji je država izdvojila u budžetu za ovu godinu, veći u odnosu na prošlu i iznosi oko 138 milijardi dinara.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa