18. maj 2020.18. maj 2020.
foto: www.rukometnizurnal.com

foto: www.rukometnizurnal.com

Mačva ne želi u baraž

Posle predloga promena u predstojećoj rukometnoj sezoni u Srbiji, gde će u najvišem rangu nastupati čak 16 ekipa (u odnosu na dosadašnjih 12), podeljenih u dve grupe po osam, otvorena je mogućnost popune dva preostala mesta u eliti, odnosno baraža u slučaju da je više klubova zainteresovano. Ipak, iako imaju pravo apliciranja i potencijalnog igranja baraža, rukometaši "Mačve" iz Bogatića neće igrati i već prave planove za narednu sezonu u Super B ligi.

Kako nema ispadanja u niži rang, usled poništavanja sezone, apsolutno sve ekipe iz Super B lige, bez obzira na plasman u trenutku prekida, imaju pravo da se kandiduju za mesto u višem rangu, a uz sve uslove, neophodna je i uplata depozita od 400.000 dinara.

-Nemamo nameru da konkurišemo za Super A ligu, ni u slučaju kada bi bili jedini tim, ni u slučaju baraža. Mi želimo da budemo stabilan tim, to uspevamo od prvog dana, nemamo dugovanja prema bilo kome u ovom trenutku, želimo da ispoštujemo sve obaveze i nastup u baražu bi predstavljao suviše veliki izdatak, koji bi mogao da ugrozi klub. Otvara se i pitanje odigravanja, spremnosti igrača, postoji velika mogućnost povrede i ne želimo da se izlažemo bilo kakvoj opasnosti i riziku. Želimo u Super A ligu, ali jedinstvenu, te ćemo i naredne sezone pokušati da "napadnemo" najviši rang iz Super B lige. Uskoro imamo razgovore sa igračima i već pravimo plan sa sezonu 2020/21. godine - rekao je predsednik ORK "Mačva" Bogatić Miša Stanić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa