20. maj 2020.20. maj 2020.
Inficirana 132 korisnika i 32 radnika ustanova socijalne zaštite u Srbiji

Inficirana 132 korisnika i 32 radnika ustanova socijalne zaštite u Srbiji

Prisustvo korona virusa potvrđeno je u 17 ustanova socijalne zaštite u Srbiji a inficirana su 132 korisnika i 32 zaposlena, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Od početka epidemije izlečeno je od infekcije 475 korisnika tih ustanova i 181 zaposleni.

Navodi se da je virus i dalje u cirkulaciji u gerontološkim centrima u Nišu, Obrenovcu, Knjaževcu kao i u centru "Jelenac" u Aleksincu.

Inficiranih ima i u Domu za smeštaj starih lica u Smederevu, Domu za decu i omladinu "Duško Radović" u Nišu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Nišu i Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu.

Prisustvo virusa potvrdjeno je i u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Miljakovački vinogradi" u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Radost" u Negotinu, Domu za smeštaj odraslih i starijih "MeliorVita" u Zemunu.

Medju ustanovama u kojima je povrđeno prisustvo virusa su i Dom za smeštaj odraslih i starijih "Gardoš" u Zemunu, Dom za smeštaj odraslih i starijih "Nada" u Beogradu, Dom za smeštaj odraslih i starijih "Eskulap centar" u Nišu i Dom za smeštaj odraslih i starijih "S.Nikola" u Negotinu.

"Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji", stoji u saopštenju.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa