25. maj 2020.25. maj 2020.
U toku asfaltiranje Savske ulice

U toku asfaltiranje Savske ulice

U toku je asfaltiranje Savske ulice, tačnije, 550 metara od Avenije do Kapetanije. Ovo će biti sedamdeseta ulica u Šapcu koja je asfaltirana u proteklih petnaest meseci.

- Polako privodimo radove kraju na Savskoj aveniji. Ostalo nam je da uradimo strujni kabl ispod mosta, da pomerimo rampu preko pružnog prelaza i postavimo još dvadeset kvadrata kocke, čime bismo završili ovaj veliki projekat. Grad Šabac prvi put i na pravi način izlazi na reku i ulazi u fantastični park koji će biti na 300 hektara zelenih površina, rekreativnih staza, dva kanala i jezerom, istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Krajem ove sedmice biće organizovana javna prezentacija na kojoj će biti prisutni eminentni stručnjaci Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“, koji su bili deo tima na projektu „Sava park“.

- Oni će nam pojasniti kako da regulišemo nivo vode, na koji način da punimo kanale vodom i održavamo prirodan ambijent u njima. Pozivam građane da dođu i prisustvuju javnoj prezentaciji. Inače, u proteklih petnaest meseci uložili smo 15 miliona evra u infrastrukturu, ulice, puteve, parkove i trotoare u svim delovima grada. Ovo je naš grad i vredi se boriti za njegovu slobodu zato što u njemu žive pošteni, vredni ljudi koji su na pravi način uspeli da se izbore sa svim izazovima. Dakle, naš cilj je da u našem gradu svako ko je vredan i ko to zaista želi, može da živi bolje, sigurno i bezbrižno, jer Šabac je naš, dodao je Zelenović.

- Ovo je sedamdeseta ulica koju asfaltira Firma „Jugokop Podrinje“. Savska avenija divno izgleda, oduševljen sam. Radujem se jer sam rođeni Šapčanin. Ovako treba da se živi, kaže Bane Cvejić iz Jugokopa.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa