Info

27. maj 2020.27. maj 2020.
Danas počela rekonstrukcija Doma kulture u Štitaru

Danas počela rekonstrukcija Doma kulture u Štitaru

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, obišao je danas Dom kulture u Štitaru, gde je u toku njegova rekonstrukcija koja će omogućiti da ostane mesto okupljanja, prvenstveno žitelja ovog sela. Zelenović je ovom prilikom istakao da je susedni Šabac ovih dana jedno veliko gradilište, a Štitar može da bude primer svim okolnim selima.

-Do sada je u ovoj mesnoj zajednici urađen put Štitar-Tabanović, i više drugih infrastrukturnih objekata. Danas je došla na red rekonstrukcija Doma kulture. Škola u Štitaru će biti u jednoj smeni, imaće multifunkcionalnu sportsku salu, vrtić i trpezariju. Politika, da škole budu u jednoj smeni je važna, jer se odnosi na obrazovanje i izjednačavanje uslova standarda u gradu i selu. Od trinaest škola, pet je već prešlo da radi po režimu u jednoj smeni. Mi imamo najbolju i najjefriniju administraciju u Srbiji koja nam je omogućila da stvorimo dodatni novac - rekao je Zelenović.

Predsednik Mesne zajednice u Štitaru, Dušan Tufegdžić je istakao da za meštane uređenje Doma kulture predstavlja bitnu stvar i dodao da je ovo odličan pokazatelj dobre saradnje između sela i grada.

-Naše selo je pre Drugog svetskog rata imalo 30.000 knjiga. Svojevremeno smo izvodili Kavaleriju rustikanu (Seosko viteštvo) i pobedili na takmičenju pozorišta Srbije. Selo je 1940. godine imalo doktora, stomatologa i bioskop. Nikad nije bilo bez fudbalskog kluba i folkora. Sve to je nažalost zamrlo kako je ova sala prestala da funkcioniše. Sada nam se ukazuje mogućnost da selo ponovo oživi. Imaćemo pozorište i bioskop, nove autobuske linije na svakih 20 minuta. Štitar postaje deo grada- kaže Tufegdžić, osvrćući se na poslove koji su već završeni.
-Skoro smo završili asfaltiranje svih ulica u Štitaru, ostalo je još dve-tri. One će dobiti asfalt u narednih godinu dana. Trenutno je pri kraju projekat kanalizacije. Ona će biti autonomna i jedina u Srbiji tog tipa.

Nastavnik fizičkog vaspitanja u Štitaru, Petar Simić kaže da ova kapitalna investicija mnogo znači za razvoj samog sela. A dobijanjem fiskulturne sale kalitet obrazovanja se podiže na očekivani nivo i od izuzetnog je značaja kako za nastavnike tako i za đake.

Vrednost radova na rekonstrukciji Doma kulture je oko 14 miliona dinara, deset je uložio grad Šabac, a četiri Mesna zajednica Štitar.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa