29. maj 2020.29. maj 2020.
Načelnik MUO u poseti "Galebu"

Načelnik MUO u poseti "Galebu"

U sklopu redovnih aktivnosti obilaska privrednih subjekata na području grada Šapca i Mačvanskog upravnog okruga,u četvrtak, 28.maja 2020.godine,načelnik Vladan Krasavac upriličio je posetu Kompaniji "Galeb".Poseta je započela u 12:00 časova obilaskom proizvodnih pogona i razgovorom sa rukovodstvom Kompanije.


"Galeb" Šabac,jedan je od lidera u oblasti preduzetništva na našim prostorima.Reč je o prvom registrovanom privatnom preduzeću u bivšoj Jugoslaviji.Kompanija je osnovana daleke 1977.godine i to najpre kao zanatska radionica iz oblasti elektronike.Tokom više od četiri decenije uspešnog rada, osvajane su nove oblasti poslovanja.
Od lidera u oblasti proizvodnje,prodaje i servisiranja električnih alata i opreme za industriju, zahvaljujući dugoj tradiciji u oblasti elektronike,postaju najveći srpski proizvođač fiskalnih uređaja i terminala za daljinsko očitavanje podataka iz fiskalnih uređaja,signalnih sistema za železnicu,GPS sistema.Prepoznatljivi su i u preradi metala,metalne i plastične ambalaže.
Sve ovo se uspelo sa oko 500 zaposlenih, mrežom od sedam sopstvenih preduzeća u zemlji i preko 200 ovlašćenih servisera i distributera.



Po rečima vlasnika Kompanije Radoslava Veselinovića, izvozi se više od 60 procenata proizvodnje u 28 zemalja,dok je ostalih 40 procenata namenjeno domaćem tržištu.Proizvodi se plasiraju u zemlje Evrope i Afrike. Tokom trajanja vanrednog stanja proces proizvodnje nije bio obustavljen,ali se radilo u smanjenom obimu.Zahvaljujući zalihama koje su imali, proces rada se nesmetano odvijao.Velika briga bila je za sve zaposlene radnike ,pa su zaštitne mere, koje su nalagali nadležni državni organi, striktno poštovane.Deo radnika obavljao je poslove od kuće.Zahvalan je državi Srbiji koja je pokazala veliku brigu za privredne subjekte obezbeđujući značajnu finansijsku pomoć,kako bi se očuvala postojeća radna mesta.U planu je i proširivanje proizvodnje u narednih 3 do 5 godina, investiranjem 10 miliona eura u novu halu i povećanje broja zaposlenih radnika.


Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac ističe da je tokom trajanja vanrednog stanja država Srbija pokazala visok stepen odgovornosti u zaštiti i očuvanju privrednih subjekata.Obezbeđena su finsnsijska sredstva za mala i srednja preduzeća, kako bi lakše prebrodili period trajanja epidemije i vanrednog stanja i sačuvali svako radno mesto.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa