31. maj 2020.31. maj 2020.
Portal Nova S

Portal Nova S

Kamioni iz centralne Srbije zaustavljeni na prelazu Jarinje

Na administrativnom prelazu Jarinje zabeležen je povratak dva kamiona kraljevačkih registarskih oznaka kojima nije bio dozvoljen ulazak na KiM. Vozači kažu da im ulaz nije dozvoljen jer na carinskim papirima ne stoji naziv "Republika Kosovo", javio je RTS.

I vozačima u tranzitu jutros je rečeno da neće moći da pređu. Međutim, oko 11 časova tranzit je moguć kroz KiM, pa će jedan od vozača koji vozi robu od Hrvatske do Albanije moći da prođe, javio je reporter RTS-a.

Na Jarinju je trenutno desetak kamiona, a većina čeka da preveze robu iz centralne Srbije na KiM.

Putnički saobraćaj odvija se bez zastoja.

I sa administrativnog prelaza Merdare jutros je vraćen kamion sa robom iz centralne Srbije, potvrđeno je RTS-u.

Podsećamo da je sinoć Vlada Kosova usvojila niz mera koje podrazumevaju obavezu za preduzeća iz Srbije da ubuduće obezbede dozvolu za svako vozilo sa robom za Kosovo, kao i da u trgovinskim odnosima sa Srbijom budu zabranjeni dokumenti na kojima nema oznake “Republika Kosovo” i koji nisu u skladu sa Ustavom Kosova.

Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je za Nova.rs tim povodom da zbog te odluke vlasti u Prištini, na Kosovo iz Centralne Srbije neće moći da uđe “ni kutija šibica”, i procenjuje da će naša privreda gubiti više od milion evra dnevno zbog najnovije trgovinske barijere.
Izvor: Portal Nova S

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa