1. jun 2020.1. jun 2020.
Foto: Indeks.rs

Foto: Indeks.rs

Kisić Tepavčević: Ne treba sa panikom razmišljati o drugom talasu epidemije, koji je vrlo verovatan

Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da će biti drugog talasa epidemije ako korona virus "preživi" na južnoj hemisferi i ponovo se vrati, ali da se sada zna šta treba preduzimati čak i bez vakcine.

Kisić Tepavčević je za televiziju Pink rekla da se više neće ponoviti tako jak udar epidemije korona virusa, kao što je to bilo prvi put ove godine, i da ne treba sa panikom razmišljati o drugom talasu koji je vrlo verovatan.

"Rezultati koje smo postigli pokazuju kako nam je spreman zdravstveni sistem i kako smo ga ojačali tokom pandemije", kazala je Kisić Tepavčević.

Ona je rekla da se epidemije ciklično javljaju i da će to najverovatnije biti slučaj sa korona virusom, ali da "po definiciji epidemija nije veliki broj obolelih nego broj koji je neuobičajen za odredjeni vremenski period".

Kisić Tepavčević je rekla da u Srbiji još nije završen prvi talas epidemije korona virusa i da ima još nekoliko pacijenata sa težom kliničkom slikom, odnosno onih koji su na respiratorima.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa