1. jun 2020.1. jun 2020.
Počeo sa radom novi gradski prevoz

Počeo sa radom novi gradski prevoz

U Šapcu su danas počele sa radom dve potpuno nove linije javnog gradskog prevoza, koje će saobraćati na lokacijama Trijangla-Letnjikovac(Novo groblje) i Kapitol park-Bazen.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je probao vožnju novog koncepta gradskog prevoza na relaciji Trijangla-Letnjikovac.
-Gospođa Desanka Rašević i ja, ušli smo u autobus na Trijangli. Lepo je kada možete da uđete u novi gradski prevoz koji ide na gas i da od Trijangle do Letnjikovaca stignete za 20 minuta po najnižoj mogućoj ceni. Šabac je šampion razvoja. Razvoj je kada imate 61 vozilo u gradu koje ide na gas, razvoj je kada svi zajedno štitimo životnu sredinu, razvoj je kada sve to, građane Šapca iz budžeta ne košta ništa, a na primer Beograđane košta uz plaćenu kartu i 110 miliona evra godišnje, samo za subvencije javnog prevoza. Razvoj je kada svi zajedno možemo da koristimo javni prevoz i imamo dobru uslugu -rekao je Nebojša Zelenović, tokom vožnje u autobusu na gas.

U gradskom režimu saobraćaja saobraćaće šest linija od kojih su tri već postojale samo su delimično modifikovane: Mišar-Štitar, Jevremovac-Letnjikovac, Bogosavac-Pocerski Pričinović. Nove autobuske linije će povezati svih 10 gradskih mesnih zajednica.
-Osnovna stvar nam je bila da svim građanima sa periferije grada omogućimo prevoz do centra i važnijih tačaka u gradu bez presedanja, da oni građani koji žele da stignu do neke lokacije to mogu da urade u jednom potezu. Zato postoje čvorne tačke ukrštanja prevoza i glavne stanice koje se nalaze u gradu, a stanica pored Pravoslavne crkve je glavna u centru grada- rekao je Bojan Alimpić iz JP "Infrastruktura Šabac".

U letnjem periodu autobusi će saobraćati na svakih sat vremna, dok će od 1. septembra raditi u punom kapacitetu na svakih 20 minuta. Istovremeno će do 15. juna biti urađena aplikacija u test varijanti. Svi sugrađani od 15. juna će moći da preuzmu aplikaciju sa Google Play prodavnice, pomoću koje će u svakom trenutku znati gde se nalazi autobus, koja im je najbliža stanica i gde ide koja linija.
-Smatram da imamo najbolji gradski javni prevoz u Srbiji. Svi autobusi su identični i idu na gas. Apsolutno smo sigurni da ćemo na ovaj način regulisati gustinu saobraćaja u gradu i smanjiti pritisak na parkiralištima - istakao je načelnik Gradske uprave, Milan Vasić.

Prva koja je imala priliku da se vozi novom linijom gradskog prevoza je meštanka naselja Trijangla Desanka Rašević koja zbog toga nije krila zadovoljstvo.
-Od jutra proveravam da li će krenuti autobus. Prethodno sam se informisala preko skice u nedeljniku „Glas Podrinja“ o njihovom radu. Ovo mi mnogo znači, posebno zbog mog unuka, kojeg ću od sada moći autobusom da odvedem do vrtića. Ja sam starija žena, ne mogu da idem pešice, za taksi nemam novca jer dobijam malu penziju - rekla je Desanka.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa