2. jun 2020.2. jun 2020.
U toku izgradnja nove pešačke i biciklističke staze

U toku izgradnja nove pešačke i biciklističke staze

U toku je izgradnja nove pešačke i biciklističke staze u ulici Zapadnih transferzala, od Kapitol parka do Poljoprivredne škole. Ovo je peti projekat koji grad Šabac realizuje u saradnji sa Evropskom unijom.

- Duž ove transferzale sve parcele su prodate, što je pokazatelj razvoja grada. Ovo je važno zbog činjenice da Šabac postaje zeleniji grad, u kome se vodi računa i o drugim vidovima prevoza. Šabac je šampion razvoja zato što ima najveću industrijsku zonu, u kojoj ima rezervisanih parcela za nove privrednike. U proteklih petnaest meseci, petnaest miliona evra uloženo je u infrastrukturu. Trebalo bi svi da budemo ponosni, da još više radimo na razvoju grada i budemo još bolji, jer Šabac je naš, istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Do sada su urađene dve ulice u Industrijskoj zoni, voda i kanalizacija u ulicama u kojima je to bilo neophodno, kao i na prostoru predviđenom za novu Kvantašku pijacu.
- Ovaj projekat izgradnje pešačke i biciklističke staze u ulici Zapadnih transferzala 1, finansira se sredstvima Evropske unije. Ukupna dužina staze koja treba da bude izgrađena je 1.400 metara, naglasio je Vladimir Radosavljević, vd direktor JP „Infrastruktura“ Šabac.
U planu je šesti projekat koji se realizuje preko Fonda EU PRO. U pitanju je izgradnja atmosferske kanalizacione mreže dužine petsto metara, u ulici Nova 5. Svi projekti predviđeni su za uređenje Industrijske zone.

Uranistički plan grada Šapca predviđa razvoj biciklističke infrastrukture.
- U narednom periodu pokušaćemo da razgranamo biciklističku mrežu i da je unapredimo. To je deo strateškog dokumenta koji smo upravo izradili, a koji akcenat stavlja na održive vidove kretanja, dakle, na pešačenje i biciklizam. Pokrenuli smo uslugu javnog prevoza, širimo pešačke zone, rekonstruišemo parkove i razvijamo biciklističku mrežu. Ideja je da svi ulazni pravci iz svih naselja budu povezani i biciklističkim stazama, dodala je Ksenija Lukić, koordinator za urbani razvoj.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa