4. jun 2020.4. jun 2020.
Osobama sa invaliditetom u Šapcu omogućeni dobri uslovi za bavljenje sportom

Osobama sa invaliditetom u Šapcu omogućeni dobri uslovi za bavljenje sportom

Direktorka Centra za socijalni rad Jelena Milošević danas je posetila Sportski savez osoba sa Invaliditetom Šapca kako bi razgovarali o njihovim potrebama i uslovima u kojima realizuju svoje aktivnosti.

-Šabac je grad sporta. Zadovoljstvo mi je što, pored mnogih klubova i saveza i Sportski savez osoba sa invaliditetom ima svoje mesto kod nas. Grad Šabac zaista podržava osobe sa invaliditetom na različite načine kroz dobro razvijen sistem socijalne i zdravstvene zaštite i kroz mnoge usluge i prava koje mogu da ostvare. Jedna od najnovijih usluga jeste i personalna asistencija koja im dosta pomaže da se integrišu u sredinu i kvalitetnije žive, kao i njihove porodice. Važno je osobama sa invalidtetom omogućiti da se na kontinuiran način bave sportsko-rekreativnim aktivnostima. Time mi ispunjavamo jednu značajnu misiju, a to je da shvatimo da ne živimo jedni pored drugih nego zajedno. Sport je sjajan način da to pokažemo, rekla je Jelena Milošević.



SSOSI ima svoje prostorije u Sokolskom domu. Osnovan je pre trgi godine. Trenutno ima četiri kluba koji okupljaju oko 120 članova.

-Sada napokon sve funkcioniše dobro za sport osoba sa invaliditetom. Organizovaniji smo. Na inicijativu člana Gradskog veća Dragana Nikolića osnovali smo SSOSI da bismo mogli da finansiramo pojedince koji su uključeni u sport. Aktivnosti koje trenutno imamo su: motoričke radionice, šah, badmington, baskih, plivanje i atletika. Naš prioritet su deca sa smetnjama u razvoju, da i njih uključimo, jer sada je prosek starosti naših sporista iznad 40 godina i želimo da popravimo njihove motoričke sposobnosti. Slavoljub Jovanović tehnički sekretar SSOSI.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa