Berza

  • akdm 350 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 5.999 ▲ 1,68%
  • kmbnpb 799 ▲ 1,65%
  • niis 572 ▼ -2,05%
  • rso20197 99,55 ▲ 0,14%
  • rssds20237 93,00 ▼ -7,00%
  • rssds20238 90,00 ▼ -10,00%
  • tlvc 2.500 ▼ -2,57%
  • utsi 1.400 ⚫ 0,00%
  • zisr 3.300 ▼ -0,09%
(4. jun 2020.)

Počelo uređenje dvorišta Osnovne škole "Janko Veselinović"

Počelo uređenje dvorišta Osnovne škole "Janko Veselinović"
U Osnovnoj školi „Janko Veselinović“ u Šapcu, danas su počeli radovi na rekonstrukciji dvorišta. Planirano je da se postave nove behaton podloge sa zelenom površinom. Vrednost radova je četiri miliona dinara, a finansira ih Grad Šabac.

-Zaista sam ponosan kao i svi Šapčani na činjenicu da su pokrenute teme, kako izgleda život najmađih građana i uređenje ambijenta u kome oni provode najviše vremena. Ovo je postala veoma važna stvar poput Savske avenije. Školska dvorišta gde se okupljaju najmađi trebaju da prate ritam uređenja grada. Lepa vest je što smo danas u OŠ „Janko Veselinović“ gde postoji jako dobar projekat uređenja čitavog kompleksa. Mi imamo sličan projekat za uređenja dvorišta OŠ “Nikolaj Velimirović“ i OŠ “Nata Jeličić“. Radovi će trajati tokom leta. Novca u budžetu ima dovoljno i investicioni ciklus ne prestaje - rekao je gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović obilazeći danas ovaj prostor škole.
Od trinaest osmoletki, njih pet u gradu već je prešlo da radi po novom principu, odnosno samo u jednoj smeni.
-U toku su radovi na uređenju dve škole, a projekti postoje za još dve. Preostalo je da uredimo još četiri gradske škole i vidimo na koji način one mogu da pređu na jednu smenu. Da bi se rasteretila Osnovna škola "Laza K. Lazarević" biće potrebno da uradimo još dva školska objekta. Treba da budemo ponosni jer smo do ove tačke stigli svi zajedno. Želim da u naredne četiri godine živimo još bolje- istakao je gardonačelnik Zelenović.

Projektna dokumentacija za uređenje škole bila je spremna već nekoliko godina.
-Škola će dobiti novu behaton podlogu, koja će mnogo značiti deci, imaće bolje i bezbednije uslove. To nam je bio glavni cilj. Mladi arhitekta Aleksandar Lukić je pokušao da napravi zelenu površinu. U jednom delu će biti zasađena stabla koja ćemo prilagoditi prostoru. Zaštitni znak škole, drvo paulovnija, ostaće na starom mestu. Svi mi zaposleni smo presrećni zbog ovog trenutka- istakla je direktorka Osnovne škole "Janko Veselinović" u Šapcu, Ljiljana Stojanović.

Škola je ranije dobila novu salu za fizičko, a uređenjem dvorišta deca će steći još kvalitetnije uslove za obrazovanje.
-Kada sam ja bila đak ove škole dvorište je bilo novo. Od tada se mnogo toga promenilo. Danas, posle toliko godina ono se renovira. Drago mi je što će sadašnji đaci uživati u boljim uslovima. Do sada smo održali više manifestacija i radujemo se novim u novom dvorištu- istakla je nastavnica matematike Mirjana Stojičević.

Najnoviji broj

2. jul 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa