Info

5. jun 2020.5. jun 2020.
Novi školski rekviziti

Novi školski rekviziti

Osnovna škola „Stojan Novaković“ u Šapcu dobila je nove sportske rekvizite koji će unaprediti časove fizičkog vaspitanja. Tim povodom predsednik Skupštine grada Šapca, Nemanja Pajić posetio je danas matičnu školu i izdvojeno odeljenje na Letnjikovcu.

-Na inicijativu ljudi koji vode sport u gradu i Odeljenja društvenih delatnosti zaduženog za škole, pokrenuli smo rekonstrukciju svih spotrskih rekvizita na školskim terenima. Nama je školski sport izuzetno važan, kao i sportska rekreacija. U vezi s tim smo doneli odluku da radi bezbednosti dece, na otvorenim terenima u školama postavimo sertifikovane rekvizite i sprave koje su bezbedne. Ovde se okuplja mnogo dece i kada škola ne radi, tako da smo zamenili sve koševe i table, da bi deca mogla na kvalitetan način da se bave sportom-rekao je predsednik Skupštine grada Šapca, Nemanja Pajić.

Grad Šabac ima u planu da obnovi spotrske terene i u ostalim školama, a nove sportske rekvizite dobiće deset obrazovnih ustanova.

-Ideja je da u osnovnim školama obnovimo terene za sportove, odnosno prateću opremu: golove, koševe, i odbojkaške mreže. Godinama nije ulagano u sportsku infrastrukturu. Imali smo jako dotrajale koševe i odbojkaške mreže, a sada su stečeni bolji uslovi za treniranje. Više od dva miliona dinara je uloženo u 13 osnovnih škola, čime su rešeni svi problematični sportski tereni. Nadam se da ćemo ovim potezom stimulisati decu da se što više bave sportom. U gornjoj OŠ"Stojan Novaković" na Letnjikovcu su uređeni koševi, golovi i mreža za odbojku, a ovde u matičnoj odbojkaška mreža- rekao je član Gradskog veća u Šapcu, Dragan Nikolić.

Prema rečima direktorke u OŠ “Stojan Novaković“ Milene Vučićević ovo predstavlja samo jednu u nizu aktivnosti koja poboljšava kvalitet nastave u ovoj osmoletki.
-Pre ovoga smo imali zameni dotrajalih podova, klupa i stolica. Plan nam je da u narednom periodu u OŠ “Stojan Novaković“ u Pocerskom Pričinoviću uvedemo sopstveno centralno grejanje koji će kvalitet obrazovanja učenika podići za još jednu stepenicu više– navela je Vučićevićka.

U toku je rekonstrukcija, dogradnja i izgradnja fiskulturne sale u OŠ “Majur“.
-Po završetku radova ona će organizovati rad u jednoj smeni. Takođe smo pripremili i nove projekte za OŠ “Vuk Karadžić“ i OŠ “Jevrem Obrenović“ čime ćemo dobiti jednu zaokruženu celinu i još dve škole u jednoj smeni – zaključila je Jelena Ristić iz Odeljenja za društvene delatnosti.

Za rekvizite u 13 osnovnih škola, ukupno je uloženo 2.390.040,00 dinara.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa