5. jun 2020.5. jun 2020.
Foto: Mondo

Foto: Mondo

Centar za praćenje izbora u Srbiji: Politički akteri ravnomerno na televizijama

Sve televizije sa nacionalnom pokrivenošću i kablovska televizija N1 sprovele su svoju obavezu ravnomernog predstavljanja političkih aktera u predizbornom procesu, izjavio je danas Marko Todorović iz Centra za praćenje izbora i izbornih procedura (CPI).

Predstavljajući novinarima izveštaj o tome, Todorović je rekao da su neke televizije izveštavale neutralno o političkim akterima, a druge pozitivno ili negativno.

Kao primer negativnog izveštavanja, Petar Ranković, takođe iz CPI, naveo je ophođenje voditeljke emisije "Upitnik" Radio-Televizije Srbije (RTS) prema predsednici stranke "Zavetnici", Milici Đurđević Stamenkovski.

CPI je zaključio da se raspodela vremena i tretman razlikuju od emisije do emisije, a da se na RTS-u debate odvijaju po unapred utvrđenim pravilima koje podrazumjevaju jednak tretman i vremensku zastupljenost učesnika.

Kada se radi o štampanim medijima, naveli su predstavnici CPI, dnevnik "Danas" još nema posebne rubrike posvećene izborima.

Ostali analizirani listovi su uglavnom ravnomerno predstavili sve aktere, a izuztetak je "Kurir" jer je predstavio samo tri izborne liste.

Sara Radojević (CPI) je najavila da će članovi tog centra na dan glasanja, 21. juna kod 40 biračkih mesta u beogradskoj opštini Voždovac sprovesti anonimnu anketu.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa