5. jun 2020.5. jun 2020.
Foto: Viva travel

Foto: Viva travel

Upozorenje turistima na nekorektno ponašanje turističkih agencija

Udruženje potrošača "Efektiva" upozorilo je danas građane da pojedine turističke agencije i dalje prodaju aranžmane za zemlje koje još nisu otvorile granice za turiste iz Srbije, kao što su Egipat, Turska ili Kipar.

"Na taj način one svesno čine prevaru putnika, uvlačeći ih u aranžman koji možda neće biti realizovan. Razlog tome je očigledna potreba pojedinih agencija da prodajom rizičnih aranžmana dođu do svežeg novca, dok bi u slučaju otkaza putovanja, što je realna verovatnoća, tim putnicima bila ponuđena zamenska putovanja, koja su sama po sebi rizična", navelo je to udruženje.

U saopštenju se dodaje da je to samo još jedan dokaz da turističke agencije u zamenskim putovanjima vide priliku da zarade, iako ona za putnike ne predstavljaju nikakvu garanciju da će putovanje uopšte biti realizovano.

"Upozoravamo potencijalne putnike da, pre nego što potpišu i uplate novac za aranžam, pogledaju zvanične izveštaje i najave zemlje u koju putuju, to jest da li je ta zemlja dozvolila ulazak putnicima iz Srbije", dodaje se u saopštenju.
Beta

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa