Info

6. jun 2020.6. jun 2020.
Danas onlajn projekcija restaurisanog filma "Poseban tretman"

Danas onlajn projekcija restaurisanog filma "Poseban tretman"

Danas, u 19 časova, Vip_Kinoteka predstavlja još jednu onlajn premijeru digitalno restaurisanog filma.

Projekcijom višestruko nagrađivanog srpskog filma „Poseban tretman“ iz 1980. godine, reditelja Gorana Paskaljevića biće obeležnjn “Dan Kinoteke” i rođendan kompanije Vip mobile.

Crnohumornu socijalnu dramu, prema scenariju Dušana Kovačevića, maestralno je oživela plejada srpskog glumišta: Ljuba Tadić, Milena Dravić, Danilo Bata Stojković, Dušica Žegarac, Petar Kralj, Milan Srdoč, Radmila Živković, Bora Todorović, Pavle Vuisić, Vladan Živković.

Atraktivna i metaforična priča o autoritarnom doktoru i njegovim pacijentima, prinudno lečenim alkoholičarima, snimljena je u produkciji Centar filma i kompanije Dan Tana Productions.

„Poseban tretman“ je 16. film koji je kompletno digitalno restaurisan u odeljenju za digitalizaciju i digitalnu restauraciju Arhiva Jugoslovenske kinoteke u okviru projekta digitalne restauracije srpske filmske baštine, koji su pokrenule Jugoslovenska kinoteka i kompanija Vip mobile sa ciljem da sačuvaju i zaštite dela koja su proglašena za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa