Info

6. jun 2020.6. jun 2020.
Počela sa radom "Dečja tri plus kuća"

Počela sa radom "Dečja tri plus kuća"

Danas je u Šapcu počela sa radom prva "Dečja tri plus kuća". Igraonica "Kockica" od danas će, u periodu od 7:00 do 15:00 na dva sata besplatno brinuti o deci iz porodica sa troje i više dece. Uslov je da su porodice vlasnici "Ponosne tri plus kartice", a takvih porodica je u Šapcu trenutno više od 800.



-Svaku kuću sloga gradi. Projekat je predlog Pokreta "Trip lus" Gradu Šapcu, koji je Grad Šabac predložio Vladi Republike Srbije i došlo je do zajedničke realizacije. Ovo je primer kako svi treba da se složimo, a kada se to desi onda ćemo i da se umnožimo. Imamo obavezu da sačuvamo Srbiju, koja nestaje. Pokret "Tri plus" uspešno sa Gradom Šapcem realizuje zajedno sve ideje. Projekat je osmišljen tako da rasteretimo roditelje kada imaju neke obaveze. Ako majka mora na razgovor za posao, ili jedno dete da odvede kod lekara, javlja se problem gde da ostavi drugu decu, naveo je Vladica Gavrilović, predsednik Pokreta "Tri plus".



Decu će čuvati stručna lica, a dnevno do 60 dece može biti u igraonicik, u grupama od po 15. Iako je prvobitna ideja da roditelji mogu da ostave decu na čuvanje kada imaju obaveze, oni to mogu učiniti i samo da bi se deca igrala i družila. Zbog ograničenih kapaciteta potrebno je dan ranije prijaviti u koje vreme i koliko dece će doći u igraonicu.



-Igraonica "Kockica" sada je u novom objektu na novoj lokaciji, na uglu ulica Vuka Karadžića i Braće Nedića. Roditelji troje i više dece, vlasnici "Ponosnih kartica" treba dan ranije da se najave na broj telefona 680-444 i zagovore čuvanje dece narednog dana na dva sata. Uz nadzor stručnog lica bezbrižno mogu ostaviti svoje dete. Objekat je rađen po svim standardima, namenski za igraonicu. Vlasnici "Tri plus" kartica imaju popuste i na proslave rođendana u ovoj igraoci. Vaspitačice će brinuti o deci i formiraće grupe do 15 dece. Ponosni smo kao Grad na ovaj projekat i ovu igraonicu, rekla je koordinator projekta Slavica Koprić i najavila da će se iznad igraonice uskoro otvoriti i teretana kako bi roditelji mogli da vežbaju dok se deca igraju.



Šabac je deo novca za finasiranje projekta dobio iz Kabineta ministra bez portfelja Slavice Đukić Dejanović, dok je deo finansiran iz budžeta Grada.

-Grad Šabac je jedan od prvih koji su se uključili u priču "Tri plus" i kako da pomognemo porodicama sa troje i više dece. Ponosan sam što se prva "Dečja kuća" otvara baš u Šapcu. To pokazuje stav našeg Grada, koji bi trebao da bude i stav cele Srbije, a to je da bez porodice i dece mi nemamo budućnost. Ovo je najvažnije pitanje za našu generaciju. Ima da nas ima, izjavio je Božidar Katić, član Gradskog veća danas na otvvaranju "Dečje kuće".

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa