28. februar 2018.28. feb 2018.
Istorijski plasman u Drugu ligu SFRJ, Žikić drugi s leve strane

Istorijski plasman u Drugu ligu SFRJ, Žikić drugi s leve strane

Pola veka ljubavi

Pre 41 godinu, te 1977. godine Slobdan Žikić - Žika prihvatio je poziv ondašnjeg Košarkaškog kluba "Mačva", ženske selekcije, da preuzme trenerski posao u mlađim kategorijama, da pomaže prvom treneru i da pomogne u stasavanju kluba. Tog novembra je ušao u šabačku košarku i njen deo je više od četiri decenije. Ljubav je počela još ranije, ne toliko poznat sport 60-ih godina prošlog veka približili su mu profesori Fizičkog vaspitanja u Šabačkoj gimnaziji, zaljubio se u igru pod obručima 1968. i ta ljubav traje i danas.
-Postao sam i ostao fanatik za ovim sportom. O košarci ne mislim samo kada spavam, ali je i sanjam. Pratim sve lige, mlađe kategorije, seniore, evropsku košarku uvek postavljam ispred američke. Radost mi je da vidim svaku ekipu koja igra lepo. Dao sam sebe košarci, ali mi je i ona uzvratila nezaboravnim momentima kojih se sećam celog života.

Opširniju priču sa Slobodanom Žikićem, aktelnim tehničkim licem u OKK "Šabac" pročitajte u našem štampanom izdanju koje će sutra, 1. marta, biti na kioscima. Očekuje vas osvrt na kratku igračku karijeru, priča o najvećim uspesima i imenima naše ženske košarke, najvažnijim trenucima i još mnogo toga.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa