16. jun 2020.16. jun 2020.
Duga nad košarkaškim nebom

Duga nad košarkaškim nebom

Ženski košarkaški klub "Duga" i zanično je novi član Prve lige Srbije. Vicešampioni Druge lige praktično su prvo mesto obezbedili još pre prekida šampionata, te je odluka KSS samo potvrdila raspored u poretku. Klupsko rukovodstvo je istorijski rezultat obeležilo koktelom za igračice, stručni štab, upravu, prijatelje kluba, predstavnike Saveza, predstavnike Grada i Sportskog saveza.

-Kruna petogodišnjeg rada. Ovo je najveći rezultat do sada, a cilj je da nastavimo dalje da napredujemo. Planiramo korak po korak. Najpre je cilj da se tim učvrsti među najjačom konkurencijom, a potom pravimo plan plasmana na međunarodni nivo, no to su sve dugoročni planovi. Već smo dogovorili dolazak jedne košarkašice za narednu sezonu, iskusne Jelene Jozić iz "Bora", dok će ostatak tima biti oslonjen na našu školu - istakao je Vuk Stepanović, trener "Duge".

Uspešni sportski kolektivi uvek mogu računati na podršku svog grada, naglasio je predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.



-Posebno mi je drago što Šabac ima vrhunske rezultate i u ženskom sportu. Uz Medicinar, ponovo ćemo imati i košarkaškog predstavnika među najboljima. Veliko je zadovoljstvo kada uspeh klub ostvari uz igračice iz svog pogona. Nadam se da će sadašnje prvotimke biti uzori nekim novim igračicama, da će mnogo ljih poželeti da trenira košarku ili bilo koji drugi sport. Mi smo tu da navijamo i da pružimo podršku, da stvorimo uslove za kvalitetan rad svih sportskih klubova i udruženja - rekao je Pajić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa