18. jun 2020.18. jun 2020.
Jevremovac dobio novu ambulantu

Jevremovac dobio novu ambulantu

Ambulanta u Jevremovcu završena je zahvaljujući činjenici da su meštani odlučili na referendumu (2018. i 2019) da iznos poreza na imovinu ulože u primarnu zdravstvenu zaštitu. S obzirom na iznos od oko 3.500.000 na godišnjem nivou, bile su potrebne dve godine da se ova ideja sprovede u delo. Ukupan iznos investicije za izgradnju ambulante iznosi 7.000.000 dinara.

- Niko ne može sprečiti Jevremovčane da imaju najbolju primarnu zdravstvenu zaštitu u svom mestu. Osim ambulante, asfaltirali smo pet ulica, kao i ulicu koja spaja Jevremovac i Letnjikovac. U narednom periodu očekuje nas izgradnja vaakumske kanalizacije. Reč je o projektu vrednom 1.700.000 evra. Dakle, Jevremovac postaje gradsko naselje, deo Šapca, kaže Milan Vasić, predsednik Saveta Mesne zajednice Jevremovac.

U novoj ambulanti predviđena je i stomatološka ordinacija kako bi primarna zdravstvena zaštita bila kompletna.
- Najzad sam u svojoj ordinaciji. Prostor ambulante je komforan i funkcionalan, zadovoljava sve kriterijume adekvatne zdravstvene zaštite. Ovo je ambulanta koja ima 2.200 aktivnih kartona, ali ponekad pokriva pet do šest sela, kaže dr Ana Petrović.

Čim dobije saglasnost zdravstvene i sanitarne inspekcije, ambulanta će početi sa radom.
- Što se nas tiče, grada i Doma zdravlja, mogli bismo da počnemo i danas sa radom, ali sačekaćemo potvrdu nadležnih republičkih organa koju već dugo čekamo. Jevremovac ima uređen centar sela, novu ambulantu, uređen i proširen vrtić, dobru osnovnu školu i ambulantu. Planiramo veliku Pocersku aveniju od centra Jevremovca do Mačvinog stadiona, odnosno do Masarikove ulice, koja će imati široke trotoare, biciklističke staze, duple drvorede i kvalitetnu saobraćajnicu. Dakle, Šabac je šampion razvoja. Trebalo bi svi da budemo ponosni, da još više radimo na razvoju, jer Šabac je naš, poručio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa