19. jun 2020.19. jun 2020.
"Dan polja strnih žita" u Bogatiću

"Dan polja strnih žita" u Bogatiću

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Šabac organizovala je u petak, 19.juna "Dan polja strnih žita".
Ova manifestacija, koja se tradicionalno održava svake godine, započela je okupljanjem gostiju i učesnika na oglednom polju u Bogatiću, na glavnom putu Šabac-Bogatić.




Prisutne goste je u ime Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Šabac pozdravio direktor dipl.inž. Miloje Dragojević.

Manifestaciji se odazvao značajan broj poslovnih saradnika i poljoprivrednih proizvođača iz Šapca i okolnih mesta. Bili su predstavnici NS Seme i Galenike. Usevi na oglednom polju su u dobrom stanju. Poljoprivredni proizvođači su bili u prilici da se neposredno upoznaju sa novim sortama strnih žita, njihovim karakteristikama, očekivanim prinosima,načinu zaštite i svim drugim pitanjima koja su od značaja za proizvodnju novih sorti. Savetodavci iz Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Šabac odgovarali su na pitanja i davali korisne informacije.



Nakon razgledanja oglednog polja, upriličeno je druženje učesnika i razmena iskustava.


Manifestaciji je prisustvovao i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac. Pozdravljajući sve prisutne naglasio je značaj ovakvog vida okupljanja kada su poljoprivrednici u neposrednom kontaktu sa stručnim licima u prilici da unaprede svoja znanja. Mišljenja je da ovakvih susreta treba da bude što više. Mačvanski upravni okrug je spreman da afirmiše razvoj poljoprivrede i u neposrednom kontaktu sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obezbedi prisustvo odgovornih lica, a sve u cilju unapređenja ove privredne grane. Po svojim karakteristikama ovaj Upravni okrug je izrazito poljoprivredni i te komparativne prednosti treba maksimalno iskoristiti, naglasio je Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog upravnog okruga.

Kabinet načelnika
Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa