22. jun 2020.22. jun 2020.
Zelenović: Zahtevam ponavljanje izbora u Šapcu

Zelenović: Zahtevam ponavljanje izbora u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" Nebojša Zelenović, zahteva ponavljanje izbora na svim izbornim mestima u Šapcu, zbog uočenih suštinskih i formalnih nepravilnosti.

Na konferenciji za štampu, Zelenović je naglasio da se radi o suštinskim nepravilnostima zbog kojih su bojkotovani parlamentarni izbori u Srbiji.

-"Želim da čestitam svim građanima i građankama Šapca koji su imali građansku hrabrost i ljudsku odvažnost da na jučerašnjim izborima slobodno glasaju... Brojne su nepravilnosti na svim biračkim mestima, naš pravni tim sistematizuje te nepravilnosti. Iznećemo sve prigovore pred Gradskom izbornom komisijom tokom dana i popodneva. Tražićemo ponavljanje izbora", rekao je Zelenović na konferenciji za medije u Šapcu.

On je rekao da su nepravilnosti uticale na "suštinsku povredu slobode izražavanja izbornog prava, i nepopravljive povrede izbornog procesa u smislu formalnih prekršaja", ali nije želeo da precizira kakve su nepravilnosti zabeležene i u čemu su se one ogledale.

Lista "Šabac je naš" podneće sve rpigovore sa zahtevom za ponavljanje izbora u Šapcu Gradskoj izbornoj komisiji koja je nadležna da donese odluku po ovom zahtevu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa