24. jun 2020.24. jun 2020.
Tužilaštvo odustalo od postupka protiv Miše Vacića zbog pretnji Zelenoviću

Tužilaštvo odustalo od postupka protiv Miše Vacića zbog pretnji Zelenoviću

Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu odlučilo je da ne pokreće krivični postupak protiv lidera "Srpske desnice" Miše Vacića zbog njegovog govora iz novembra 2019. godine, u kojem je opozicionom gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću poručio da će "kao Austrougari završiti u Drini", objavio je danas Insajder.net.

Na osnivanju odbora Srpske desnice u Šapcu početkom novembra prošle godine Vacić je poručio gradonačelniku Zelenoviću i "da se pakuje jer će biti proteran u zatvor" i da će se "u Šapcu napraviti zatvor kako bi Zelenović u njemu bio izložen i pljuvan svakog dana".

Insajder podseća da je Osnovno javno tužilaštvo zato tada pokrenulo predistražni postupak, zatraživši od policije obaveštenja šta se dogodilo te večeri, a više od pola godine kasnije odustalo je od krivičnog gonjenja Vacića.

"Nakon izvršenih provera i prikupljenih potrebnih obaveštenja preko Policijske uprave u Šapcu, doneta je odluka da se ne pokreće krivični postupak protiv Vacić Miše zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 KZ, niti bilo kojeg drugog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", saopštilo je šabačko Tužilaštvo za "Insajder".

Ni tužilašto u Pančevu protiv Vacića neće pokretati postupak zbog pretnji Mariniki Tepić, jer, kako su rekli za "Insajder", nisu dobili nikakvu prijavu.

Miša Vacić je nekadašnji predsednik "Srpskog narodnog pokreta 1389", poznat po ekstremno desničarskim idejama i učestvovanju na mitingu "Kosovo je Srbija" 2008. godine u Beogradu, posle kojeg je zapaljena zgrada Ambasade SAD, a bio je i na mitinzima podrške Radovanu Karadžiću, kada su se huligani sukobili s policijom.

Neko vreme Vacić je bio i državni službenik - savetnik u Kancelariji Vlade Srbije za Kosovo, što je Kancelarija pokušala da sakrije, navodi "Insajder" koji dodaje da mu je ugovor o radu otkazan tek pošto je zbog toga reagovala javnost.

"Srpska desnica" na čijem čelu je Vacić, imala je liste kandidata u više mesta u Srbiji na lokalnim izborima održanim u nedelju.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa