25. jun 2020.25. jun 2020.
Odluka večeras?

Odluka večeras?

Na večerašnjoj skupštini Asocijacije rukometnih klubova Srbije (ARKUS), gde će prisustvovati čelni ljudi Rukometnog saveza Srbije, trebalo bi da definitvno bude rešeno pitanje broja članova Super A lige u narednoj sezoni. Većina klubova Asocijacije je da bude jedinstvena liga sa 14 ekipa, dok će krovna organizacija ovog sporta kod nas zalaže da ih bude 16.

Posmatrano hronološki, najpre je RSS odlučio da liga broji 16 klubova, čemu se usprotivio ARKUS, zahtevajući da ostane sastav od 14 ekipa, upućujući zahtev Savezu da ponovo razmotri odluku. Nedavno je RSS potvrdio prvobitnu odluki, te iako je konačna odluka na Savezu, obostrana želja je da se dođe do dogovora. Večers će verovatno biti duža sednica, u pokušaju približavanja stavova. Savez je ponudio i novčanu pomoć klubovima zbog većih troškova igre u ligi sa 16 ekipa. Odluku donosi većina.

Šabačka "Metaloplastika" zastupa stav da Super ligu čini 14 ekipa, jer bi 16 dodatno umanjilo svakako ne baš visok kvalitet takmičenja, a pre svega brani stav, odnosno odredbu da se pravila i promene ne mogu usvajati nekoliko meseci pre početka sezone, već najmanje godinu dana ranije.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa