25. jun 2020.25. jun 2020.
Saopštenje Gradskog odbora SNS povodom odluke GIK-a

Saopštenje Gradskog odbora SNS povodom odluke GIK-a

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu upozorava javnost da je u Šapcu u toku, kako su saopštili, prekrajanje izborne volje građana od strane Nebojše Zelenovića i "njegovih poslušnika u Gradskoj izbornoj komisiji".

SNS je odluku Gradske izborne komisije da poništi izbore na svih 100 izbornih mesta u Šapcu ocenio kao skandaloznu.


Smatraju da je odluka doneta po nalogu Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića.

"Srpska napredna stranka braniće glas naroda svim pravnim sredstvima, a prvi korak u toj borbi je žalba Upravnom sudu od koga očekujemo da zaštiti izbornu volju glasača i spreči krađu glasova, nezabeleženu u istoriji višestranačkog sistema", piše u saopštenju.

Gradski odbor SNS-a podseća da "niko od domaćih i stranih posmatrača nije imao ni jednu jedinu primedbu na tok izbora u Šapcu".

"O tome da sve teče besprekorno nekoliko puta se u izbornom danu izjasnio i sam Zelenović. Članovi biračkih odbora iz njegove stranke potpisali su zapisnike gde su od 100 zapisnika imali premedbe na samo jednom biračkom mestu. I sve je bilo u redu dok nije video kako su ga počistili naprednjaci i da ga narod neće", navodi Gradski odbor SNS-a.

U saopštenju se dodaje da je "Zelenovićev predsednik GIK-a Budimir Pavlović odgovoran zato što po prijemu izbornog materijala sa biračkih mesta u Šapcu nije utvrdio rezultate izbora u roku od 24 časa, čime je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja iz člana 359 stav 1 krivičnog zakonika".
RTS

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa