26. jun 2020.26. jun 2020.
Zelenović za Novu S: SNS je na nezakonit i brutalan način uticala na izbornu volju

Zelenović za Novu S: SNS je na nezakonit i brutalan način uticala na izbornu volju

Gradska izborna komisija poništila je izbore u Šapcu i to na svih 100 izbornih mesta, a gradonačelnik toga grada Nebojša Zelenović u emisiji "Među nama" govori o tome da li će Šabac i nakon ponovljenih izbora ostati, kako ga zovu, slobodan grad i kada će ti izbori biti ponovljeni.

Na pitanje kada se ponavljaju izbori na svih 100 izbornih mesta da li to znači da je na svakom izbornom mestu bilo nepravilnosti, Zelenović je potvrdio, dodavši da je Gradska izborna komisija to utvrdila na osnovi prigovora liste “Šabac je naš” čiji je on bio nosilac na lokalnim izborima.

“Gradska izborna komisija je uradila ono što jedna nezavisna institucija, koja sprovodi lokalne izbore radi, a to je – zaštitila je izbornu volju građana”, rekao je on.

Na pitanje zašto su čekali četiri dana da prijave nepravilnosti, Zelenović je rekao da su oni nepravilnosti prijavili čim su ih uočili na svakom biračkom mestu, navodeći da su to prigovori u vezi grešaka u proceduri, odnosno nedostatka kontrolnog listića koji nije na dobar način popunjen ili nije uopšte popunjen, a bez njega ne može da se otvori biračko meso i počne glasanje.

“SNS je na nezakonit i brutalan način uticala na izbornu volju građana na izborni dan u nedelju, u Šapcu. Mi za to imamo preko 150 različitih dokaza, a odnose se na kupovinu glasanja, na grupna glasanja, registraciju glasača…”; naveo je on.
Nova S

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa