27. jun 2020.27. jun 2020.
Gradonačelnik Zelenović: Nije ideja da se život zaustavi već da se učini bezbednim

Gradonačelnik Zelenović: Nije ideja da se život zaustavi već da se učini bezbednim

Vlasnici šabačkih restorana danas su razgovarali sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji i načinima da se održi pod kontrolom.

Gradonačelnik je istakao dobru saradnju sa vlasnicima restorana, što znači da u svojim objektima „drže red“ i poštuju propisane mere,tako da ova branša nije najveći problem već činjenica da je od sinoć još šest novozaraženih, tako da ih je danas 51 u Šapcu. I to se širi, posebno tamo gde su masovna okupljanja i organizovan noćni život.

- Iz Zavoda za javno zdravlje smo dobili vrlo jasno uputstvo u kom se kaže da ako nismo u mogućnosti da kao Grad sa svim gradskim i republičkim službama obezbedimo socijalnu distancu i bezbednost ljudi na rizičnim mestima, onda se preduzima naredni korak a to je zabrana okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Pokušaćemo da u narednih dan-dva uradimo nešto brzo i hitno navsvemu tome i naravno poštujemo sve savete i preporuke jer nemamo mogućnost da bilo koga kažnjavamo niti to želimo. Apelovaćemo na ljude koji organizuju takve vrste skupova da vode računa i drže red, ako to bude bilo moguće. Ako ne,prelazimo u sledeću fazu, a to je zabrana okupljanja, upozorio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i poručio da nije ideja da se život zaustavi već da se učini bezbednim.

Na području grada Šapca radi preko 300 ugostiteljskih objekata.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa