28. jun 2020.28. jun 2020.
foto: Vikipedia

foto: Vikipedia

Preko Šapca do NBA

Kada se ljubitelji košarke u Šapcu sećaju neke od najvećih generacija "Ive", upitno je da li će bilo ko izdvojiti Predraga Savovića kao nekog ko je doprineo uspesima. Proveo je jednu sezonu u Šapcu, ondašnjoj "Ivi Zorka Farma", a kasnije se otisnuo u SAD, koledž, potom NBA lige gde je nastupao za Denver, što je specifičan put za nekadašnjeg igrača "crno-žutih" iz Šapca.

U razgovru za portal Sport kluba, blog Saše Ozmoa, osvrnuo se i na period proveden u Šapcu i sećanja na saigrače, gde se jedno ime izdvaja. Prenosimo vam delove razgovora u kojima govori o periodu u našem gradu.

-Fantastičan tim stvarno, sa Manjenčićem, Grušanovićem, sa braćom Ilić… To je bila godina u kojoj sam prvi put igrao evropsko takmičenje. Igrali smo Kup Koraća, sećam se da smo prošli prvu grupu i da smo se plasirali u šesnaestinu finala, ako se ne varam. Bilo je to za mene kao čoveka od 20 godina divno iskustvo, da putujem po Evropi i igram internacionalne utakmice. U Šapcu smo bili odlično tretirani, a ta ekipa je zbog Mijaila Grušanovića bila veoma popularna i zbog njega smo se svi držali zajedno - rekao je Ozmou Savović, aktuelni direktor u španskom "Bilbau".

Popularnog Mikana smatra istinskim liderom značajnim za svakog saigrača.

-Mijailo je bio izvanredan i žao mi je što smo izgubili kontakt posle toliko godina. Ja sam posle toga otišao u inostranstvo i nisam se vraćao, ima već 23 godine. On je vrhunski profesionalac, fantastičan čovek i bio je idol mnogima u mlađim generacijama. Imao je neverovatnu sposobnost da se nadmeće sa možda i fizički spremnijim igračima. Bio je neverovatan i kao drugar i kao lider. Bili smo okupljeni oko njega. Mogao je sigurno da zaigra i za veće klubove, ali to je bila njegova odluka. Pretpostavljam da je on u Šapcu bio kod kuće, na svome i bio je srećan. Na kraju krajeva, svi mi uvek tražimo sreću. On je uvek bio srećan, raspoložen, čuvao nas je i držao kao malo vode na dlanu. Sigurno da se na tome bazirala njegova odluka – našao je sreću tamo“.

Pre Ive Savović je igrao u Partizanu i Beovuku, dok je u Šapcu proveo sezonu 1996/97.
Izjave igrača: http://sportklub.rs/Blog/Sasa-Ozmo/a335205-Partizan-Iva-Zorka-Havaji-NBA-i-Dzordan-Baskija.html

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa