29. jun 2020.29. jun 2020.
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kisić: Nove mere u BG, zasad nema ograničenja rada restorana

Na području grada Beogada od sutra, od šest sati ujutru, biće obavezno nošenje maski, ne samo u prevozu, već u svim zatvorenim prostorima, kao i fizička distanca od najmanje jednog metra, odlučio je Krizni štab, saopštila je zamenica direktora instituta Batut Darija Kisić Tepavčević.

“To ne moraju da budu hiruške maske, već mogu i pamučne koje sami šijemo, bilo koja mehanička zaštita. Apelujemo da se koriste i druge mere prevencije, a to je fizička distanca od najmanje jednog metra, kao i redovno pranje ruku”, dodala je Kisić Tepavčević za Tanjug posle sastanka Kriznog štaba.

Ona je rekla da su te mere donete zbog porasta broja zaraženih prethodnih dana.

Ističe da je ovakva odluka doneta jer je najveći broj novoinficiranih upravo iz Beograda i da je većina zaraženih boravila u zatvorenom prostoru, gde je bila u kontaktu sa većim brojem ljudi.

Kisić Tepavčevićeva dodaje da te maske ne moraju biti hirurške, već mogu biti i platnene.

Na pitanje da li je doneta odluka o ograničenju broja ljudi u zatvorenom prostoru, zamenica direktora “Batuta” je rekla da će takva odluka biti doneta u zavisnosti od epidemiološke situacije, ali da zasad nije doneta.

Dodala je i da nema ograničenja rada restorana, ali da je i u njima, unutra, obavezno nošenje maski, rekla je ona za RTS.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u zemlji, Krizni štab je sazvao današnju sednicu sa ciljem da se donesu nove mere u borbi protiv koronavirusa. Broj novozaraženih već dva dana zaredom premašuje 200.

Podsetimo, predsednica vlade Ana Brnabić je juče izjavila da se te mere neće odnositi na celu zemlju, već da će biti “targetirane” na određeni grad ili opštinu u odnosu na broj zaraženih po glavi stanovnika, ali i istakla da više neće biti “zatvaranja” kakva su bila u martu i aprilu.

Prethodno su na snazi bili obaveza nošenja maski u gradskom prevozu i preporuka njihovog nošenja u javnom zatvorenom prostoru, naročito u poštama, bankama, prodavnicama i tržnim centrima.

U pojedinim gradovima u Srbiji uvedena je vanredna situacija.
Izvor: Portal Nova S

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa