1. jul 2020.1. jul 2020.
Sindikati Sloga:NBS da spreči pljačku građana kamatama na moratorijum

Sindikati Sloga:NBS da spreči pljačku građana kamatama na moratorijum

Udruženi sindikati Srbije Sloga pozvali su guvernerku Narodne banke Srbije Jorgovanku Tabaković da odmah interveniše kod banaka koje su uvele moratorijum na kredite tokom tri meseca vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa i "resetuje ih" na dogovor postignut sa NBS pre početka moratorijuma.

Kako je saopšteno iz Sloge, NBS je tada tvrdila da moratorijum neće stvarati nikakve dodatne troškove za klijente banaka, a taj sindikat dodaje kako je to centralna banka "i prezentovala na nekakvom primeru na svom sajtu koji je bio primamljiv, a što se sada uspostavilo da je bila velika obmana građana igrom brojki u korist bankarskog lobija".
Iz sindikata Sloga kažu da su ih njihovi članovi obavestili da su pojedine banke na rate kredita povećavale, kako su rekli "bezobrazno veliku kamatu", posebno za stambene kredite.
" Uz nepristojnu ponudu da klijent nastavi dalju otplatu kredita uvećanog za kamatu koja je obračunata za poslednja tri meseca, i da ostatak duga sa sve kamatom izmire odjednom, piše u saopštenju.
Sloga ocenjuje da to nije moratorijum nego ucena i "bankarsko lešinarenje nad građanima Srbije", koji zbog, kako su istakli, još uvek nedefinisanih posledica pandemije korona virusa po ekonomiju i dalje strepe za svoja radna mesta.
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa