3. jul 2020.3. jul 2020.
Raspisivanje ponovljenih izbora u Šapcu po završetku žalbenog postupka

Raspisivanje ponovljenih izbora u Šapcu po završetku žalbenog postupka

Gradska izborna komisija doneće odluku o datumu ponavljanja lokalnih izbora u Šapcu kada se bude završio žalbeni proces pred Upravnim sudom u Novom Sadu, rečeno je na konferenciji za štampu Gradske izborne komisije.

Prema rečima članice GIKa Vere Palinkaš, pred Upravnim sudom je u toku žalbeni postupak po 12 žalbi koje su podneli građani Šapca.

- Kada Upravni sud bude doneo presudu po svih 12 žalbi, GIK ima rok od sedam dana u okviru kojeg mora da budu održani lokalni izbori na biračkim mestima na kojima se ponavlja glasanje. GIK ne može da raspiše ponavljanje izbora na 27 biračkih mesta za koje već postoji presuda Upravnog suda, već samo kada se završi kompletan proces. Naši rokovi zavise od Suda – istakla je ona.

Prema nezvaničnim informacijama, Upravni sud u Novom Sadu trebalo bi da najkasnije u nedelju, u popodnevnim satima donese presude po svim žalbama.

U celu ovu priču se, međutim, aktivno uključuje i epidemiološka situacija. Stav GIKa je da je odluka o uvođenju vanredne situacije u Šapcu obavezujuća i za ovaj organ. Stim u vezi, Vera Palinkaš je iznela svoj stav da će biti protiv održavanja izbora ako epidemiološka situacija sa koronavirusom bude zabrinjavajuća.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa