3. jul 2020.3. jul 2020.
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Odgovor Ministarstva prosvete studentima

Na sastanku sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem dogovorene su odluke, koje se tiču ispunjavanja zahteva studenata, a trebalo bi da budu usvojene tokom sledeće nedelje, prenose Novosti.

Studenti, kako navodi list, neće biti iseljeni iz studentskih domova, a na sledećoj sednici Senata Univerzieta u Beogradu biće predloženo i usvajanje obaveznog dodatnog roka za sve fakultete.

Donošenje ove odluke je, kako se dodaje, hitno i ne sme biti u formi preporuke, niti da se kao i do sada odlaže.

Ministarstvo će se, prema ovim navodima, zalagati da studenti koji su zaraženi dobiju priliku da dodatno polažu ispite iz rokova koje su propustili,

Takođe, ministarstvo će tražiti način da izađe u susret zahtevu da pomogne srednjoškolcima koji će propustiti polaganje prijemnog ispita zbog nastale situacije.

Navodi se da je radi produžetka roka boravka u studentskim domovima dostavljen spisak o završetku julskog ispitnog roka.

“Broj zaraženih studenata iz studentskih domova u Beogradu na osnovu podataka Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata je 49. Studenti koji su zaraženi izolovani su u posebne objekte” pišu Novosti.

Izvor: Portal Nova S

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa