4. jul 2020.4. jul 2020.
Završena sednica Skupštine grada

Završena sednica Skupštine grada

Odbornici Skupštine grada usvojili su drugi rebalans budžeta grada Šapca za 2020. godinu, izveštaj o radu Štaba za vanrednu situaciju, kao i Odluku o davanju saglasnosti na predlog Štaba za vanrednu situaciju o proglašenju vanredne situacije na teritoriji grada Šapca.

Odbornici su raspravljali oko pet sati, a najmanje o tačkama dnevnog reda. Odbornici Srpske napredne stranke neprekidno su u replikama poručivali da su gradonačelnik Šapca i aktuelna vlast bivši, da su građani jasno rekli šta žele pošto je SNS osvojio više od 30.000 glasova. I kada je bilo reči o aktuelnoj situaciji u vezi sa koronavirusom u našem gradu, odbornici SNS su govorili da je država obezbedila PiSiAr testove, negirali da u Šapcu nema dovoljno tih testova, bez obzira na zvanične podetke šabačkog doma zdravlja.

Tokom višečasovne rasprave, odbornici SNS su se uglavnom pozivali na pobedu „čistu kao suza“, „najfer kampanju koja je ikada bila“, bez obzira što to nije bila tema skupštinkse rasprave.

Jedna od najzanimljivijih detalja sednice bilo je kada su odbornici SNS optužili gradonačelnika Zelenovića da se igra sa životima sugrađana i da izmišlja dramatičnu situaciju u našem gradu iako situacija govori da je u Šapcu došlo do naglog povećanja broja obolelih od Kovida.

Sednica Skupštine grada Šapca zakazana je po hitnom postupku s obzirom da je zbog epidemije virusa Kovid 19 bilo neophodno sprovesti hitnu nabavku zaštitne opreme i doneti Odluku o rebalansu budžeta kojim bi se omogućila preraspodela sredstava zbog nabavke neohodnog zaštitnog materijala i zbog funkcionisanja zdravstvenog sistema na teritoriji grada Šapca.

Sednica Skupštine grada je zbog situacije sa koronavirusom održana na otvorenom, u dvorištu Gradske kuće

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa