5. jul 2020.5. jul 2020.
Zelenović: Još očekujemo rezultate 271 testirane osobe

Zelenović: Još očekujemo rezultate 271 testirane osobe

Podaci šabačkog Doma zdravlja "Dr Draga Ljočić" govore da je u prethodna 24 sata u kovid ambulantni pregledana 131 osoba, a testirano je 71 lice, dok prema dnevnom izveštaju Zavoda za javno zdravlje kaže da u Šapcu ima 241 osoba pozitivna na Kovid 19, što oduzimanjem 75 u prvom talasu, možemo govoriti da je u poslednjih 15-ak dana zaraženo 166 lica, istakao je Nebojša Zelenović, komandant Gradskog štaba za vanredne situacije na redovnoj konferenciji za medije.

-Pod nadzorom je 752 lica, a od danas je stupio na snagu dvostruki nadzor. Predstavnici Policijske uprave telefonom ili lično kontrolišu da li sve osobe pod nadzorom poštuju ograničenja i prema tom izveštaju svi poštuju mere. Komunalna policija je podnela izveštaj o kontroli rada objekata posle 23 časa i ustanovila da tri objekta nisu poštovala odredbe Štaba i o svemu je obaveštena sanitarna inspekcija koja će preduzimati dalje mere - rekao je Zelenović i dodao da je očigledan zastoj u radu laboratorije "Vatreno oko", te da u Šapcu očekuju rezultate 271 testirane osobe u prethodnih nekoliko dana.

-Postoje 64 osobe čini nalazi se nisu vratili u Kovid ambulantu pre 2. jula. Govorimo i o 146 osoba čiji nalazi su predati u petak, 3. jula i 71 lice koje je testirano juče, odnosno u subotu 4. jula. Ako uzmete u obzir da je 271 test u ovom trenutku na čekanju, to je skoro kao cela Srbija. Na teritoriji Srbije imate malo više od 300 pozitivnih testova dnevno. Dakle, ili imamo ozbiljan problem sa podacima ili je ovo što se radi u Šapcu manje - više slika Srbije.

Veterinatski specijalistički institut će od ponedeljka nastaviti da radi testiranje za sve Šapčane. Komandant Gradskog štaba naveo je da na stanju u Veterinarskom institutu ima 2.000 testova, te da će u saradnji ovdašnjeg Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravlje i Instituta postupak testiranja biti sproveden na najbrži mogući način, kroz organizovano pozivanje na testiranje.

-Još nemam informaciju iz Opšte bolnice koliko osoba se nalazi u tzv. crvenoj zoni, odnosno grudnom odeljenju i koliko osoba je trenutno na infektivnom odeljenju u tzv. sivoj zoni. Prema podacima od juče, na grudnom odeljenju je 25 osoba, a na infektivnom 28. Očekujem da uskoro dobijemo podatke iz Opšte bolnice - rekao je Nebojša Zelenović i dodao da je Štab za vanredne situacije u stalnom zasedanju.

Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije pozvao je sugrađane da poštuju sve mere usvojene zbog njihove sigurnosti, a iako se trenutno ne razmatra mogućnost pooštravanja mera, ta mogućnost postoji ukoliko se epidemiloška situacija pogorša.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa