7. jul 2020.7. jul 2020.
Još 85 pozitivnih slučajeva

Još 85 pozitivnih slučajeva

U gradu Šapcu danas je registrovano 85 novih pozitivnih slučajeva. Još uvek se čekaju rezultati za 301 lice koje se testiralo u prethodna četiri dana kao i 80 lica koja su testirana i čiji nalazi su poslati u Veterinarski specijalistički institut u Šapcu. Do danas, registrovano je 353 pozitivna slučaja na teritoriji grada Šapca.

U Opštoj bolnici u Šapcu juče je bilo 30 lica u crvenoj zoni, 20 lica u sivoj dok je danas 45 lica u crvenoj i 22 u sivoj dok je jedno lice preveženo za Beograd.

Iz policijske uprave obaveštavaju da svih skoro 800 kontakata poštuju mere samoizolacije i nadzor nad njima vrši policijska uprava u Šapcu i Dom zdravlja putem poziva.

-Mi u ovom trenutku pratimo poštovanje svih mera i razmatramo uvođenje dodatnih mera u našem gradu ali da bismo bili potpuno sigurni sačekaćemo rezultate popodnevnih testiranja koji treba da stignu iz Veterinarskog specijalističkog instituta ovde u Šapcu – ističe Nebojša Zelenović.

-Juče je do sada bio najveći broj pregledanih lica koja su se javila sa simptomima sumnjivim na COVID – 19 infekciju i taj broj iznosi 176. Testirano je 80 lica a uzorci su poslati u veterinarski specijalistički institut u Šapcu. Kapacitet laboratorije je do 90 lica dnevno, koliko oni mogu da obrade. Odrađeno je 15 brzih seroloških testova, pomoću kojih se orjentišemo da li se radi o akutnoj infekciji koju je pacijent preležao - kaže doktorka Jasmina Stanković i dodaje da je jako bitno imati i lica koja su bila u kontaktu sa pacijentima pozitivnim na KOVID – 19.

-Čim saznamo rezultate pozitivnih pacijenata mi ćemo se truditi da što pre dobijemo i kontakte kako bi ih stavili u izolaciju jer je jako važno da kontakti budu 14 dana u izolaciji kao i COVID – 19 pozitivni pacijenti jer samo na taj način možemo zaustaviti epidemiju ističe doktorka i apeluje na sve sugrađane da poštuju sve propisane mere, da ne izlaze iz kuće i poštuju mere kućne izolacije.

-Štab za vanredne situacije razmatra drastičnije mere koje treba da dovedu do toga da se dodatno ograniči radno vreme različitih objekata, da se zabrane odnosno ograniče sve proslave, svi događaji koji okupljaju veći broj ljudi navodi Nebojša Zelenović i dodaje da virus nije slabiji i simptomi su isti, a njegov ulazak među mlađu populaciju rezultat je različitih stvari koje su se desile u poslednjim mesecima.

Zahvalio se svim sugrađanima koji vode računa, nose maske i poštuju sve mere i savete.
-Zahvaljujem se svim odgovrnim sugrađanima koji, iako su pozitivni i imaju simptome, su se odlučili da budu u samoizolaciji, koa i predstavnicima Doma zdravlja koji daju svoj maksimum i padaju na nos poslednjih dana od posla.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa