8. jul 2020.8. jul 2020.
Beta

Beta

Rebić: Nije bilo prekomerne upotrebe sile, suzavca ispaljeno koliko treba

Direktor policije Vladimir Rebić odbacio je danas tvrdnje da je policije upotrebila prekomernu silu i ponovio da su policajci reagovali tek kad su im, kako je rekao "životi bili ugroženi".

Rebić je na konferenciji za novinare ponovio da su povređena 43 policajca, zapaljeno pet vozila i uništeno mnogo opreme, kao i da su privedene 24 osobe koje će se danas naći pred sudijama.

Direktor policije je odgovarajući na pitanja novinara o krvavim glavama demonstranata i scenama kada je nekoliko policajaca tuklo demonstratnte oborene na pod, rekao da je bilo i krvavih policijskih glava i da je nedavno u Parizu vidjeno mnogo brutalnije postupanje policije.

"Videli smo i krvave glave i ruke policajaca i rekao bih da je bilo skandaloznog ponašanja nekih građana. Oni su napali policiju koja je bila uzdržana sve dok je mogla da trpi, dok nisu bili ugroženi životi policajaca. Mi smo trpeli flaše i kamenice i konzerve, i morali smo da primenimo silu da rasteramo sve koji nisu hteli da postupe po pravilima" rekao je Rebić.

Na pitanje koliko je suzavca sinoć ispaljeno na građane, Rebić je rekao da ne zna tačne podatke, ali da je "ispaljeno koliko je trebalo".
Izvor: Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa