9. jul 2020.9. jul 2020.
Kompletna bolnica u KOVID sistemu

Kompletna bolnica u KOVID sistemu

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje registrovano je još 77 novih pozitivnih slučajeva zaraze Kovidom 19. To su rezultati lica čiji su nalazi rađeni isključivo u Veterinarskom institutu. Još uvek se čekaju izveštaji za 234 testa koja su poslata u laboratoriju "Vatreno oko".

-Od danas, Opšta bolnica u Šapcu je KOVID bolnica. U crvenu zonu je primljeno više lica nego juče, 73 osobe. Broj onug u sivoj zoni se povećava svakog trenutka, ističe komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Nebojša Zelenović i dodaje da je cela bolnica, odnosno 500 kreveta angažovano za KOVID sistem, za potrebe ne samo Šapca već celog okruga.

Svi pacijenti koji se redovno leče u Opštoj bolnici će biti upućivani u druge opštine Valjevo, Loznicu, Sremsku Mitrovicu, a još uvek se radi na organizaciji odvijanja daljeg lečenja.

-Juče je bio najveći broj pacijenata koji su se javili u KOVID ambulantu, odnosno 228 lica. Testirano je 100 pacijenata, čiji su testovi jutros poslati na analizu ističe direktorka Doma zdravlja dr Jasmina Stanković i napominje da nema potrebe za panikom kao i da će sva lica koja se jave sa simptomima biti testirana.

-Na osnovu izveštaja koji sam dobio mogu da kažem da mere koje su uvedene u gradu Šapcu se poštuju. Zahvaljujem se sugrađanima, preduzetnicima, ugostiteljima na poštovanju mera kaže načelnik Gradske uprave Milan Vasić i poziva na ličnu i društvenu odgovornost, jer samo na taj način možemo zaštiti sebe i druge.

Gradonačelnik Šapca, takođe apeluje na sve sugrađane da uzdrže od bilo kakvih okupljanja, protesta i svega što može dodatno da pogorša već tešku situaciju u kojoj se nalazi grad.

-Kao gradonačelnik i kao neko ko rukovodi Štabom za vanredne situacije ovog grada, apelujem na sve građane da se uzdrže od bilo kakvih okupljanja, bilo kakvih protesta, bilo čega što može dodatno da pogorša već tešku situaciju u kojoj se nalazimo u našem gradu, rekao je Nebojša Zelenović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa