10. jul 2020.10. jul 2020.
Najgori dan od početka epidemije

Najgori dan od početka epidemije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je, po poslednjim podacima, danas najgori dan od početka epidemije kada je reč o broju umrlih od posledica infekcije korona virusom u Srbiji.

On je kazao da ga brine činjenica da ljudi misle da je normalno da prethodnih dana dolaze na skupove širom Srbije i da, kako je rekao, zaražavaju jedni druge.

"Sedite kod kuće, da probamo da ozdravimo naciju. Lekari više ne mogu da izdrže, nemamo više ni mesta ni bolnica. Sve što se skuplja dolazi na naplatu za tri ili četiri dana", kazao je Vučić novinarima u Parizu posle susreta sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Ocenio je da je "zastrašujuće neodgovorno" pozivati ljude na masovna okupljanja u trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

"Posledice onog od pre četiri-pet dana vidimo danas u broju zaraženih, a tek ćemo da vidimo za ovo juče. Sinoć je u Beogradu bilo 4.000 ljudi, to je 50.000 zaraženih jer oni odu kući pa zaraze oca, majku, brata, sestru. Jedno veče smo imali 3.500 ljudi, drugo 4.200 i šta ćemo s tim", upitao je Vučić.

Dodao je da niko neće moći na silu da preuzme vlast u Srbiji.

"Dajte da sačuvamo zdravlje, protestujte do mile volje kad prođe epidemija. Ako neko hoće da ubija svoj narod i poziva ljude na tako nešto, onda radite to. Mi da bijemo nekog ko sedi negde i ne preduzima akte protiv državnih institucija i organa, na pada nam na pamet", kazao je Vučić.

Naveo je i da se protesti ispred zgrade Predsedništa Srbije u Beogradu održavaju svakodnevno od 2014. godine ali da problema "nikad nije bilo".

"Niko nije video policiju dok nisu nasilno upali u Skupštinu i počeli da gađaju policajce", kazao je predsednik Srbije.

Ocenio je da se protiv Srbije vodi "hibridni rat lažima i brutalnim besmislicama".

"Lagali su kako idu vodeni topovi sa Banovog brda, kako vojska otkazuje poslušnost. Ne znate šta da odgovarate na takve gluposti", rekao je Vučić.

Dodao je da Vojsku Srbije, posebno 63. padobransku i 72. specijalnu brigadu, vlast nikada neće upotrebljavati za unutrašnje nemire niti je to, kako je rekao, kome padalo na pamet.
Fotoa
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa