16. jul 2020.16. jul 2020.
Nije neophodno zatvoriti "Jazaki" na 14 dana

Nije neophodno zatvoriti "Jazaki" na 14 dana

"Kako je došlo do promene u epidemiološkoj situaciji na Okrugu, povećan broj pozitivnih na COVID 19 virus doveo je do nestabilne epidemiološke situacije i proglašenja vanredne situacije u gradu Šapcu.
Obaveštavamo vas da stalnom kontrolom pozitivnosti na PCR testovima kod svih na Okrugu, povećava se broj obolelih osoba koje rade u YAZAKI DOO - Slobodna zona bb.

U poslednjih par dana je otkrivena pozitivnost kod 73 osobe, a sigurno ima i onih koji nisu posetili lekara, kao i asimptomatskih slučajeva.

U razgovoru sa pretpostavljenima iz YAZAKI DOO došli smo do zaključka da za sada nije neophodno da se fabrika zatvori na period od 14 dana.

Zatvaranje će uslediti u slučaju da dođe do zaražavanja unutar fabrike, neprimenjivanjem preventivnih mera"
- navodi se u saopštenju Zavoda za javno zdravlje Šabac Štabu za vanredne situacije grada Šapca.

Zavod za javno zdravlje Šabac juče je poslao novi dopis Štabu za vanredne situacije grada Šapca, sa preporukama za rad fabrike "Jazaki", gde se između ostalog navodi da "nije neophodno zatvoriti fabriku na 14 dana". Na osnovu toga Štab za vanredne situacije grada Šapca je na sinoćnoj sednici doneo niz mera i preporuka za rad u ovoj fabrici i zaštitu zdravlja zaposlenih čiju će primenu kontrolisati Grad.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa