21. jul 2020.21. jul 2020.
Foto Internet

Foto Internet

Prva žrtva Kovida-19

Proteklog vikenda, od posledica Kovida 19, preminuo je pedesetsedmogodišnji muškarac iz Brdarice, prva žrtva virusa u koceljevačkoj opštini od početka epidemije.

Još četvoro žitelja ovog kraja nalazi se na bolničkom lečenju i, prema rečima komandanta Štaba za vanredne situacije, za sada su u stabilnom stanju.

Prisustvo koronavirusa je do početka ove nedelje potvrđeno kod 58-oro ljudi. Najmlađi zaraženi stanovnik opštine Koceljeva ima samo godinu dana, dok je najstariji oboleli starosti 85 godina. Najveći broj zaraženih je među populacijom od 20-50 godina.

-Situacija nije dobra. Stanje je slično i u okruženju. Veliki je ovo broj obolelih za Koceljevu, ali je ipak nešto bolja u odnosu na prethodnih nekoliko sedmica, gledajući statističke podatke. Uglavnom se sada u Kovid ambulantu javljaju oboleli na drugi ili treći pregled. Dakle, smanjen je broj ljudi koji se prvi put obraćaju lekarima za pomoć. Nadamo se da će broj novozaraženih polako početi da opada. Pratimo redovno situaciju i verujemo da će sve preduzete mere uroditi plodom- izjavio je predsednik opštine i komandant opštinskog kriznog štaba Dušan Ilinčić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa