26. jul 2020.26. jul 2020.
Mašinovođe se okupile ispred PU da podrže uhapšenog kolegu

Mašinovođe se okupile ispred PU da podrže uhapšenog kolegu

Petnaestak mašinovođa iz Rume okupilo se ispred Policijske uprave u Šapcu kako bi pružili podršku svom kolegi kom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon današnje saobraćajne nezgode na pružnom prelazu u Zminjaku. Mašinovođe kažu da su se u Rumi okupili spontano i krenuli ka Šapcu, a od razvoja situacije zavise i njihovi dalji potezi.

-Izražavamo najdublje saučešće porodici i žao nam je što su izgubili svoje najmilije. Međutim, naš kolega je uhapšen bez razloga. Mašinovođe koje su radile 40 godina na železnici ne pamte da se ovako nešto dogodilo. Nema razloga za njegovo hapšenje. Sproveden je u zatvor u Bogosavac kao najveći kriminalac. Radio je sve po propisima. Nije imao alkohola u krvi, brzina voza je bila u dozvoljenim granicama, sve procedure je ispoštovao. Želimo da apelujemo i na vozače da poštuju signalizaciju, a situacija je posebno loša na pruzi za Zvornik i Loznicu, rekao je za "Glas Podrinja" večeras Vukašin Slavuljica, mašinovođa.

Mašinovođama podršku pružaju i direktor sektora iz Beograda i šef jedinice iz Rume, koji su im se pridružili u protestu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa