31. jul 2020.31. jul 2020.

Vučić čestitao Kurban bajram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Kurban bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću i predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu Dudiću i svim vernicima islamske veroispovesti.

"Vama, verskim službenicima i svim vernicima islamske veroispovesti od srca čestitam Kurban bajram u iskrenoj veri da će vam ovaj veliki praznik doneti svako dobro, spokoj, blagostanje vašim porodicama i nadu u dobra vremena koja će doći nakon velikih iskušenja sa kojima se svi suočavamo", naveo je Vučić u čestitki koji je prenelo Predsedništvo.

Vučić je kazao da želi dobro zdravlje, za koje se svi bore "u ovim teškim vremenima" i dodao je "nevolja zajednička", ali koju je moguće savladiti "kao i svaku do sada" – "uz medjusobno razumevanje, poštovanje, brigu o bližnjima".

"Simbolika kurbanskog žrtvovanja jeste simbolika praštanja, pomaganja, susretanja sa braćom i komšijama, medjusobnog približavanja. Ovo je praznik koji slavi velikodušnost, saosećanje sa onima koji nemaju, kao i solidarnost koja nam je svima potrebna, možda više nego ikada pre", dodao je Vučić.

Naveo je da taj praznik predstavlja "istinski odraz jedinstvenosti ljudskog roda, zajedničkih predaka i nasledja", kao i podsećanje i svedočanstvo: "da smo svi braća i da je jedan od najvažnijih ciljeva svakog čoveka život u duhu tolerancije, pomaganja, širenja dobre volje medju ljudima i milosrdja prema nevoljnima, na koje nikada ne smemo da zaboravimo".





Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa