31. jul 2020.31. jul 2020.
Foto: Ivan Dinic/Nova.rs

Foto: Ivan Dinic/Nova.rs

Kon odgovorio Radovanoviću

Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Predrag Kon odgovorio je profesoru Zoranu Radovanoviću koji je optužio štab za prikrivanje pravog broja zaraženih i preminulih.

Kon odgovara da nije učestvovao u bilo kakvoj zaveri ili svesnom lažiranju i poručuje da "ostaje na ovom poslu do razrešenja, eventualne teške zdravstvene sprečenosti ili do prestanka pandemijske pretnje u skladu sa Hipokratovom zakletvom i svojom profesionalnom obavezom".

- Profesore Radovanoviću, nema ni govora da sam učestvovao u bilo kakvoj zaveri ili svesnom lažiranju bilo kojeg podatka u toku ove pandemije. Sve vreme radim na tome da se do kraja raščiste greške, posebno u oblasti informatičke podrške, sa kojom smo, na ovaj način, radili prvi put. Jedinu odgovornost koju prihvatam je što sam bio na planiranom odmoru od 10 do 19. juna. Po povratku 20. juna sam napisao pismo upozorenja Vladi republike Srbije. Teškoće u radu sa bazom Kovid 19, po izjavi mojih saradnika počinju sredinom juna, pre toga ih nije bilo - odgovorio je Kon.
Nova S

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa