31. jul 2020.31. jul 2020.
Nastavljen trend opadanja broja zaraženih

Nastavljen trend opadanja broja zaraženih

Šabac više dana za redom beleži trend opadanja broja zaraženih na kovid 19. To je najvažniji zaključak sa danas održane, uobičajene konferencije za novinare. Naime, od ukupno testiranih 52, svega 10 je pozitivno, dok su dva pacijenta izgubila bitku sa opasnim virusom. To je bilans jučerašnjeg dana, objasnio je gradonačelnik Šapca i komandant Štaba za vanredne situacije Nebojša Zelenović, pozivajući se na saopštenje Zavoda za javno zdravlje Šabac.

Izraze zadovoljstva, zbog opadajućeg broja zaraženih na korona virus, nije skrivala, pominjući pokazatelje u brojkama ni direktorka Doma zdravlja u Šapcu, doktorka Jasmina Stanković. Ona je pored ostalog istakla da je s njihove strane sve potrebno učinjeno da privremena kovid bolnica u sali Ekonomske škole u Šapcu proradi, ali do danas ova bolnica nije primila ni jednog pacijenta. Inače u Domu zdravlja su se dobro organizovali i sve funkcioniše prema utvrđenom redu i kako se od njih traži, istakla je doktorka Stanković, odgovarajući ujedno i na svojevrsnu prozivku gradonačelnika Zelenovića da se u ostalim delovima Srbije ne radi, kao u Šapcu, te da zbog toga imaju i više problema sa kovidom 19, a cilj je da se što pre izađe na kraj sa opasnom zaraznom bolešću.
- Zašto, ako može da se brže i jeftinije sprovode testovi( antigenski) i sve to bude završeno za tri-četiri meseca, zašto se ide na prolongiranje, može biti i dve godine? pitao se Zelenović, ističući da za svoj predlog o testiranju, još nije dobio odgovor ministra zdravlja Zlatibora Lončara.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa