Info

1. avgust 2020.1. avg 2020.
Podaci ohrabrujući

Podaci ohrabrujući

Na današnji dan registrovano je deset novoobolelih virusom Kovid 19. Testirane su 52 osobe, 16 testova je pozitivno, ali od tih 16, šest su testovi retestiranih osoba. Ovih šest osoba će biti dalje u samoizolaciji. Saopšteno je na redovnoj konferenciji za medije Gradskog štaba za vanredne situacije, gde su dodali da je netačna informacija kako laboratorija za testiranje u Šapcu ne radi.

-U jednom trenutku će biti u procesu remonta, no to neće uticati na njen rad, precizirao je komandant Štaba Nebojša Zelenović. Podaci koje dobijamo su ohrabrujući, juče i danas je bilo deset novoobolelih, što je manje u odnosu na prethodne dane, videćemo kako će biti u narednim danima - izjavio je Zelenović.

Poslednjeg dana jula je u kovid ambulanti pregledano 203 pacijenta, od čega je 152 osobe prvi put pregledano, a 151 je podvrgnuto kontrolnom pregledu.

-Rezultati uzorkovanih 30. jula PCR testom su stigli, 71 je retestirana osoba, od kojih je šest imalo pozitivan test. Ponovo napominjemod a se prolongira period za retestiranje. Prema prethodnom algoritmu onu je bio 21 dan, sada je 14, a očigledno je potreban duži period od dve nedelje, da rezultati budu negativni. Juče smo imali sastanak sa koordinatorom privremene kovid bolnice, Opšte bolnice i Gradkse uprave, stigla nam je lična zaštitna oprema i što se nas tiče sve je spremno za prijem pacijenata - ističe direktorka Doma zdravlja "Dr Draga Ljočić" dr Jasmina Stanković.

Policijska uprava je nastavila sa kontrolom kontakt osoba koje su u samoizolaciji.

-Kontrolisano je 875 lica, 859 telefonski, 16 nenajavljenom posetom i svi su disciplinovani. Komunalna policija je uručila 39 rešenja sanitarnih inspektora –rekao je načelnik Gradske uprave Milan Vasić.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa