Berza

  • aero 927 ▲ 1,64%
  • dinnpb 6.101 ▲ 0,02%
  • impl 3.600 ⚫ 0,00%
  • kmbn 2.650 ⚫ 0,00%
  • kopb 7.100 ⚫ 0,00%
  • niis 577 ▲ 2,67%
  • svts 1.048 ▲ 4,80%
  • tgas 13.000 ▼ -0,76%
  • unpr 750 ⚫ 0,00%
(5. avgust 2020.)

Načelnik MUO, Vladan Krasavac: Situacija i dalje nestabilna

Načelnik MUO, Vladan Krasavac: Situacija i dalje nestabilna
Epidemiloška situacija na području Mačvanskog upravnog okruga i dalje je nestabilana, jer oscilira broj pozitivnih na KOVID-19 ali i zbog dvocifrenog broja pozitivno potvrđenih na KOVID-19. Stanje se drastično smirilo, jer je broj pozitivnih lica znatno manji. Broj pozitivnih, aktivno obolelih i ukupno izlečenih na područj Upravnog okruga u ovim danima pokazuju značajan pad u odnosu na prošlu nedelju i daju pravo na blagi optimizam i poboljšanje situacije. Pre sedam dana Opšta bolnica Šabac, koja je ujedno i Kovid bolnica za Mačvanski upravni okrug imala je 275 hospitalizovanih a danas je to 210 pacijenata, što je pokazatelj da imamo više otpuštenih pacijenata od novoprimljenih. Prosečna starost obolelih je oko 45 godina, populaciona grupa između 35 i 40 godina odnosno radno sposobno stanovništvo.

Privremena Kovid bolnica u Ekonomskoj školi u Šapcu, biće otvorena do kraja sledeće sedmice. Ako sve bude u redu sa epidemiološkom situacijom koordinator potpukovnik dr Žarko Mićović, će Kovid bolnicu predati komandantu Gradskog štaba za vanredne situacije, koji će pratiti preporuke i mere Republičkog kriznog štaba i na osnovu njih donositi dalje odluke.

U centrima socijalne zaštite i kolektivnog stanovanja, domovima za stare, za sada imamo stabilnu situaciju, bez obolelih. U ovim ustanovama svakodnevno se primenjuju sve mere zaštite.Ulazak u domove se obavlja po specijalnoj proceduri a posete su zabranjene. Situacija je ista i u Centru za azil u Banji Koviljači.

Sve gradske i opštinske uprave u Mačvanskom upravnom okrugu i ako rade u redukovanom sistemu, svakodnevno pružaju usluge potrebne građanima. U uprave se ulazi sa maskom, odmah se vrši dezinfekcija ruku, a ulazi ograničeni broj osoba. Preporuka je da se komunikacija sa organima uprave obavlja elektronskim putem,kao bi se izbeglo okupljanje većeg broja ljudi.

Budimo odgovorni, čuvajmo sebe i druge, jer tako čuvamo normalno funkcionisanje sistema.


Kabinet načelnika
Vladana Krasavca


Najnoviji broj

24. septembar 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa